Vanzarile de autovehicule au crescut cu 4,1% pe pietele europene

Vanzarile de autovehicule au crescut cu 4,1 la suta, in martie, pe pietele europene, ajungand la 1,79 milioane autovehicule noi vandute, conform datelor Asociatiei Producatorilor Europeni de Autovehicule, transmise de Rompres.

Cresterea se datoreaza in special marcilor Volkswagen si Fiat, care au incurajat cererea, modelele Passat al Volkswagen si Grande Punto al Fiat vanzandu-se cel mai bine, se arata in raportul Asociatiei citate, cu sediul in Bruxelles. Vanzarile sectorului auto european au crescut cu 3,2 procente, in trimestrul unu, ajungand la 4,13 milioane de autovehicule vandute.

Vanzarile europene ale Volkswagen, cel mai mare producator din regiune, au ajuns la 174.411 autovehicule, in crestere cu 14 procente, in martie, vanzarile totale ale grupului crescand cu 9,6 procente. Cererea pentru modelul Passat, vandut cu pretul initial de 22.100 euro (26.700) in Germania, a ajutat compania din Wolfsburg sa-si majoreze cota de piata la 10 procente, in primul trimestru, de la 8,8 procente avute anul trecut.

Vanzarile grupului Fiat au crescut cu 20 procente pana la 127.074 autovehicule, datorita cresterii cu 28 procente a vanzarilor Grande Punto. Cota de piata detinuta de Fiat a urcat la 7,9 procente, de la 7,0 procente de anul trecut. Punto a fost vandut in Germania la pretul de pornire de 10.990 euro.

Fiat a scos pe piata noi modele, anul trecut, precum Grande Punto subcompact, o noua versiune a celui mai bine vandut model Fiat, apoi Alfa Romeo 159 sedan, la finele anului trecut, modele care au condus la profiturile cele mai ridicate din ultimii patru ani si jumatate, pana la finele anului trecut.

Renault SA, a inregistrat o mare reducere de 4,8 la suta a vanzarilor, in martie. Vanzarile la Ford s-au redus, de asemenea, in martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
De ce incep romanii sa isi asigure mai mult viata decat masina
Setari Cookie-uri