Volkswagen va prezenta miercuri un plan de suprimare a peste 20.000 de locuri de munca, de inchidere a uzinei de la Bruxelles si de mutare a productiei in Germania, precum si o noua masura care prevede cresterea numarului de ore de lucru, se arata intr-un material al saptamanalului ''Focus'', preluat de AP.

Potrivit magazinului, acest plan urmeaza sa fie prezentat in cadrul consiliului de supraveghere al grupului de catre directorul marcii, Wolfgang Bernhard. Presedintele VW, Bernd Pischetsrieder, a aparat strategia VW la inceputul acestei luni in fata ministrilor de Finante ai UE, explicand ca suprimarea posturilor ii va permite grupului sa ramana competitiv. Suprimarea celor 20.000 de locuri de munca din Belgia si a altor cateva din Germania va fi realizata in general prin plecari voluntare si prin pensionari inainte de termen.

Forest, uzina aflata pe lista neagra a VW, cu aproape 5.600 de angajati, va fi inchisa, iar productia sa mutata in Germania, unde grupul are aproape 103.000 de angajati. In ceea ce priveste cresterea numarului de ore de lucru, acestea vor trebui sa ajunga la 35 pe saptamana (fata de 28,8 cate sunt in prezent), fara o plata suplimentara insa.