Angajatii din Marea Britanie ai companiei Ford au intrat astazi intr-o greva de 24 de ore in urma nerezolvarii negocierilor dintre reprezentantii sindicali si conducerea companiei auto. Reprezentantii sindicatului “Unite”, din care fac parte 1.200 de manageri ai producatorului auto, au anuntat ca greva a fost instituita in fabricile din Dagenham, Bridgend, Halewood , Southhampton si alte trei locatii din Marea Britanie.
Initiva a fost demarata in urma intentiilor oficialilor companiei auto de a renunta la sistemul de contributii pentru pensii acordat angajatilor noi, precum si din cauza scaderilor salariale programate pentru anul viitor, potrivit BBC News

Disputa nu ii implica pe muncitorii aflati pe liniile de productie, insa reprezentatii sindicatului sunt de parere ca si acest segment va fi afectat.

Un purtator de cuvant al Ford Motor a declarat ca doar angajatii din sectorul administrativ au intrat in greva, activitatea majoritatii fortei de munca implicate in procesul de asamblare auto nefiind perturbata.

Sindicalistii sunt ingrijorati ca sistemul de contributii pentru pensiile tuturor angajatilor ar putea fi afectat si ulterior inchis. De asemenea reprezentantii au mai semnalizat faptul ca producatorul auto plateste salarii mai mici angajatilor noi decat a celorlalti pentru sarcini asemanatoare.

Ford Motor a comercializat peste 30.000 de automobile in Marea Britanie, cea mai mare piata a producatorului din Europa, in luna mai, cu 11,7% mai mult decat in aceeasi perioada din 2011 si are o cota de piata de 16,1%, potrivit FinChannel.

Este al doilea producator din Europa, dupa Volkswagen, reusind sa vanda 130.000 de masini in luna mai in toate cele 51 de piete europene, cu 9,3% mai putin decat in mai 2011.

Ford este prezenta in Romania din 2007, cand a preluat Automobile Craiova. Luna trecuta compania a lansat modelul B Max.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri