Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart isi extinde actuala gama de produse cu noul 911 Turbo. A sasea generatie a modelului de varf 911 si-a celebrat premiera mondiala la 28 februarie 2006, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Porsche 911 Turbo va fi disponibil in showroom-urile din Germania cu incepere de la 24 iunie 2006, iar in restul Europei din luna august.

911 Turbo (Type 997) are acum o putere de 480 CP la 6.000 rotatii per minut, cu 60 CP mai mult decat predecesorul sau (Type 996). Puterea specifica a motorului boxer cu capacitatea de 3,6 litri atinge astfel un nou record al tuturor timpurilor: 133 CP per litru de cilindree. Cuplul motor a fost ridicat de la 560 la 620 Newton-metri. Intervalul de rotatii in care aceasta putere este disponbila a fost extins de asemenea. Daca la modelul anterior se obtinea cuplul maxim intre 2.700 si 4.600 rotatii per minut, valorile corespunzatoare in prezent se situeaza intre 1.950 si 5.000 rot/min.

Noul 911 Turbo cu transmisie manuala, cu sase trepte, are nevoie de 3,9 secunde pentru sprintul standard, de la 0 la 100 km/h. Vehiculul coup atinge viteza de 200 km/h in 12,8 secunde. Iar intervalul de 3,8 secunde este tot ceea ce are nevoie automobilul - cel mai puternic existent vreodata in gama 911 - pentru a accelera de la 80 la 120 km/h in treapta a cincea. in ciuda acestor performante superioare comparativ cu modelul anterior, inginerii de la Porsche au reusit sa scada consumul mediu de carburant cu o zecime, la 12,8 litri la 100 kilometri.

Noul 911 Turbo poate beneficia, optional, de transmisia automata Tiptronic S si astfel se realizeaza performante si mai impresionante. Un reglaj optimizat ofera posibilitatea ca vehiculul sa accelereze, de la 0 la 100 km/h, in numai 3,7 secunde si sa atinga 200 km/h dupa circa 12,2 secunde. Versiunea cu transmisie automata are avantajele sale in momentul in care vorbim de flexibilitate. in penultima treapta de viteza, acceleratia de la 80 la 120 km/h se face in 3,5 secunde. Consumul de combustibil la varianta cu transmisie Tiptronic S este cu 0,3 litri mai scazut decat la varianta anterioara: 13,6 litri in concordanta cu standardele UE. in cazul ambelor versiuni de transmisie, viteza maxima atinsa este de 310 km/h.

Flexibilitatea automobilului este si mai pronuntata atunci cand masina este dotata, optional, cu Sport Chrono Package Turbo (n.a. Pachetul Sport Chrono Turbo), disponibil in premiera. Astfel, conducatorul auto poate actiona butonul Sport, aflat in imediata vecinatate a schimbatorului de viteze, pentru a activa o scurta propulsie la acceleratie maxima. Efectul este cresterea presiunii turbinei cu 0,2 pentru un interval de pana la zece secunde, la un nivel mediu al turatiilor. Cuplul motor creste cu 60 Nm, la un maxim de 680 Newton-metri. Timpul necesar pentru ca versiunea 911 Turbo cu tractiune manuala sa accelereze de la 80 la 120 km/h este redus cu 0,3 secunde, fiind necesare 3,5 secunde pentru aceasta manevra.

Performantele de sofat ale noului 911 Turbo sunt foarte bine controlate la nevoie de sistemul de franare, care este compus din discuri de frana monobloc, cu etriere fixe cu sase pistoane pe rotile fata, respectiv cu patru pistoane pe rotile spate.

O caracteristica de design a noului 911 Turbo este modificarea partii frontale, cu prizele de aer distincte si originale. Alaturi de farurile ovale bi-xenon din dotarea standard, acestea definesc imaginea de neconfundat. Imaginea armonioasa a partii frontale este evidentiata de farurile de ceata, largi si adanci, si de noile semnalizatoare LED, care sunt situate in prizele de aer ale barei de protectie. Si din perspectiva partii spate, Turbo este o aparitie care denota forta.

Pe piata europeana, Porsche 911 Turbo are un pret de baza de 115.000 euro. in Germania, masina este disponbila de la 133.603 euro, inclusiv taxa pe valoare adaugata si taxele locale. in SUA, 911 Turbo poate fi cumparat pentru 122.900 dolari (fara taxe) si va fi disponibil din 8 iulie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri