Fiat va suspenda timp de doua saptamani productia la o fabrica din sudul Italiei, din cauza crizei de pe piata europeana de automobile, transmite AFP.
"Situatia impune reducerea productiei pentru evitarea acumularii inutile si costisitoare de vehicule", se arata intr-un comunicat al grupului, condorm Mediafax.

Uzina Fiat din Pomigliano, in regiunea Napoli, va ramane inchisa in intervalul 20-31 august, in prelungirea unei perioade de alte doua saptamani in care activitatile sunt oprite in mod traditional, intre 23 iulie-17 august. Situatia va ramane totodata sub observatie in lunile urmatoare.

Fiat a invocat dificultatile legate de criza de pe piata auto europeana si in special de pe cea italiana, care s-au contractat in primul semestru cu 8,3%, respectiv 19,7%.

"In ultimele luni, echilibrul intre productie si cerere a fost realizat datorita opririi regulate, temporare, a productiei la diferite fabrici", potrivit conducerii grupului.

Anuntul privind inchiderea temporara a uzinei din Pomigliano a intervenit in timp ce angajatii fabricii Fiat din Cassino analizeaza intrarea in greva, pentru a protesta fata de posibila inchidere a uneia dintre unitatile de productie ale grupului in regiune.

Grupul a avertizat la inceputul lunii iulie ca va fi nevoit sa inchida una dintre uzinele din Italia, daca piata auto europeana va ramane in depresie in urmatorii doi sau trei ani.

In Italia, vanzarile de automobile noi au continuat sa scada puternic in iunie, pentru a noua luna consecutiv, potrivit datelor Ministerului Transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri