Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut atat ca serie bruta, cat si ajustata in functie de zilele lucratoare si de sezonalitate, cu 2%, respectiv 1,7%, iar serviciile de piata pentru populatie s-au redus cu 2,5%, informeaza Mediafax.

Reducerea afacerilor a fost determinata de scaderile inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,6%), comertul cu autovehicule (2,2%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si intretinerea si repararea motocicletelor (1,8%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%.

Scaderea din serviciile de piata prestate populatiei a provenit de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (4,9%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (3%). Cresteri s-au inregistrat la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (13,5%), la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (5,9%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,2%).

In iunie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 2,3%, iar ca serie ajustata a fost mai mica cu 2,1%.

Serviciile de piata pentru populatie au crescut cu 1,4% fata de mai ca serie bruta, dar ca serie ajustata s-a redus cu 0,1%.

Fata de iunie 2011 afacerile din comertul auto s-au comprimat cu 0,7% brut si cu 0,5% ajustat.

Servicii de piata prestate populatiei au avut un declin de 3%, respectiv 1,2% ajustat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Oradea, cea mai mare crestere procentuala a numarului de turisti