Presedintele Hyundai Motor, Chung Mong-Koo (foto), va trebui sa se prezinte in fata procuraturii sudcoreene pentru a fi interogat in legatura cu o serie de acuzatii de coruptie
Presedintele Hyundai Motor, Chung Mong-Koo, va trebui sa se prezinte in fata procuraturii sudcoreene pentru a fi interogat in legatura cu o serie de acuzatii de coruptie, informeaza Rompres. Oficialul de la Hyundai este acuzat de o presupusa implicare intr-un scandal de spalare de bani, transferuri ilicite de fonduri si coruptie.

Procurorul sef Chae Dong-Wook a anuntat ca Chung va trebui sa se prezinte in calitate de suspect, urmand sa se stabileasca daca de la el a plecat ordinul de infiintare a unor fonduri destinate coruperii unor politicieni si functionari, precum si tranzactiile ilegale de actiuni menite sa-i asigure controlul companiei.

In scandal este implicat si Chung Eui-Sun, presedintele Kia Motor si fiul presedintelui Hyundai Motor, care a fost chemat sa dea declaratii la Procuratura mai mult de 18 ore, in acelasi caz. Potrivit unor surse din procuratura, fiul magnatului de la Hyundai a recunoscut implicarea sa in scandal.

In urma acestui scandal, grupul Hyundai si-a cerut scuze si a anuntat o donatie de mai multe milioane de dolari, destinata unor opere de caritate, pentru a compensa daunele provocate. Vice-presedintele grupului auto, Lee Jeon-kap, a spus ca vor fi donate actiunile companiei Clovis, filiala a Hyundai Motor, pe care le poseda presedintele gigantului sud-corean si fiul sau. Actiunile sunt estimate la un miliard de dolari si vor fi utilizate pentru opere de caritate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri