Honda lanseaza la finalul anului pe piata romaneasca noua generatie a SUV-ului CR-V, care va fi disponibil pentru prima data in Europa cu tractiune pe doua roti, dar si integrala.

CR-V va avea lungimea redusa cu 5 mm si inaltimea cu 30 mm comparativ cu vechea generatie, fara a fi redus spatiul in interior.

Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea portbagajului de CR-V a crescut la 1.648 de litri. Cu patru pasageri, modelul are o capacitate de incarcare de 589 litri.

Motorizarile CR-V sunt 2.0-litri i-VTEC benzina 155 CP sau 2.2 litri i-DTEC diesel 150 CP. Transmisiile sunt 6 trepte manuala si 5 trepte automata.

CR-V vine cu sistemele Econ, Eco Assist, Idle Stop, VSA, TSA, Advanced Driver Assist System, Anti-lock brakes with Emergency Stop System, Collision Mitigation Braking System, Lane Keeping Assist System, Adaptive Cruise Control.

Comparativ cu modelul anterior, cea de-a patra generatie adopta o atitudine mai agresiva, cu o sculptura mai profunda a liniilor caroseriei si partea frontala mai indrazneata. Bara de protectie fata se incadreaza mai bine pentru imbunatatirea aerodinamicii.

CR-V a fost lansat prima data in 1995, iar dupa doi ani a ajuns pe piata europeana. SUV-ul a intrat in productie in Europa din anul 2000, in prezent este fabricat in Swindon, Marea Britanie.

Modelul CR-V, vandut in 160 de tari, a acumulat vanzari de peste 5 milioane.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Honda aduce in gama un SUV hibrid