Opel Corsa, ajuns la cea de-a patra generatie, sarbatoreste cea de-a treizecea aniversare cu peste 12 milioane de autovehicule Corsa produse si vandute in Europa.
Primul exemplar a iesit pe portile uzinei Figueruelas din Zaragoza, Spania, pe 30 august 1982.

Fabrica spaniola din Zaragoza a produs 9,3 milioane de autovehicule Corsa, iar cea de la Eisenach, Germania peste 2,5 milioane de autovehicule.

In prezent, modelul Corsa detine peste 28% din cifra totala a vanzarilor Opel/Vauxhall, ocupand astfel locul al doilea in clasamentul vanzarilor inregistrate de modelele marcii, foarte aproape de Astra (aproximativ 30% din cifra totala de vanzari).

Din anul 2008, varianta cu trei usi a modelului Corsa a ocupat in permanenta locul intai in Europa de Vest in segmentul B de autovehicule hatchback cu 3 usi, avand o cota de piata de 18% (2012, de la inceputul anului pana in prezent).

In prezent, modelul Corsa ocupa locul al treilea in segmentul B, avand o cota de peste zece la suta in Europa de Vest. Ocupa primul loc in Grecia si locul al doilea in Germania, Marea Britanie si Belgia in segmentul respectiv. In Spania si Olanda, modelul Corsa ocupa locul al treilea in segmentul sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri