General Motors (GM) se grabeste sa ajunga la o intelegere cu sindicatul german IG Metall pentru a inchide cat mai urgent fabrica Opel de la Bochum, care are 3.100 de angajati si va fi oricum scoasa din uz in 2016, noteaza Mediafax.
Grupul american incearca sa incheie urgent o intelegere cu IG Metall, cel mai mare sindicat din industria germana, privind un plan de restructurare a activitatilor din Europa care include un acord final de inchidere a fabricii din Bochum, au declarat surse apropiate situatiei, citate de WSJ.com.

GM vrea sa poata anunta planul inainte de sau simultan cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, a caror prezentare este programata pentru 31 octombrie, au afirmat sursele citate. Divizia europeana Opel va raporta o noua pierdere financiara semnificativa pentru trimestrul in curs.

General Motors vrea sa mearga in fata actionarilor cu un program final de disponibilizari agreat si de sindicate, pentru a semnala ca ia masuri agresive pentru a stavili pierderile de la Opel, au adaugat sursele.

Pe langa inchiderea fabricii de la Bochum, GM vrea sa extinda programul de disponibilizari voluntare si catre angajatii de la celelalte trei fabrici pe care le detine in Germania.

Contactat de WSJ.com, purtatorul de cuvant al Opel Johan Willems a afirmat ca grupul nu a luat inca o decizie, iar negocierile sunt in derulare.

GM a programat inchiderea fabricii de la Bochum pentru anul 2016, dupa incetarea productiei la actuala generatie Opel Zafira.

Inchiderea fabricii ar genera economii de 2 miliarde de doalri pentru GM, a precizat uan dintre surse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri