Anumite gadgeturi costisitoare menite sa salveze vieti pot fi mai mult un mod de a-ti distrage atentia decat un ajutor. Din cauza mizei foarte mari, poate fi extrem de dificil sa decizi daca sa cheltui bani pe astfel de tehnologii. In fond si la urma urmei viata celor dragi poate fi salvata de astfel de optionale. Unele dintre acestea fac prea putin pentru banii pe care ii scoti din buzunar. Iata care sunt cele mai noi tehnologii de siguranta care consideram ca nu isi merita investitia.

Faruri adaptabile

Anumiti fabricanti auto se mandresc cu aceste faruri care isi modifica directia in functie de cum manevrezi volanul. Pe hartie acesta inovatie pare a fi extraordinara. Cine nu si-ar dori astfel de faruri care ilumineaza curbele in functie de cum intorci volanul? Ei bine aceste faruri nu lumineaza bine chiar si pe timp de noapte sau pe cele mai intunecate stradute de tara. Pentru moment acest sistem de luminare este standard pe modelul Lexus LS430 sau fac parte din costisitoarele pachete optionale.

Sistem de avertizare pentru depasirea spatiului de mers

Infiniti a fost primul fabricant de automobile care a inventat acest sistem de citire a miniilor carcate pe sosea si de alertare a soferului care depaseste culoarul de mers. Acest sistem chiar nu-si merita pretul si deranjul. Sistemul merge destul de bine iar beculetul se aprinde defiecare data cand depasesc fara a semnaliza insa dezavantajul major este acela ca respectiva camera nu poate citi marcajele murdare sau acolerite de norui si zapada.

Deseori sistemul ma deranja in momentele in care nu aveam nevoi de ajutorul lui. Intr-adevar sistemul poate fi inchis printr-un buton dar daca inchizi acel buton tocmai pentru ca este o alarma falsa ce rost mai are?

Sistem de noapte

Anumiti fabricanti de automobile au crezut ca daca monteaza o camera infrarosu si un monitor vor putea vedea ce se intampla ma departe de raza in care actioneaza farurile. Am incercat mai multe sisteme de acest fel si rezultatul a fost cat se poate de concret. Intr-o noapte intunecata chiar este bine sa ma uiti pe acel ecran? Nu mai bine sunt atent la sosea?

De fapt farurile moderne cu putere mare (farurile bi-xenon) fac o treaba buna si chiar nu este necesar sa mai scoti din buzunar cateva sute de euro pentru un gadget care mai mult te incurca decat sa te ajute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri