Jaguar elibereaza pe strazi noua felina XK

Premium Auto, importatorul general al marcii Jaguar, a lansat pe piata romaneasca noua generatie a modelului cu cel mai mare succes de vinzari.

Modelul sportiv XK poate fi cumparat in Romania la preturi incepind de la 71.090 de euro fara taxe. Noul XK se adreseaza unui grup restrins de potentiali clienti care isi doresc atit dotari de lux, cit si o masina cu trasaturi sport, spun reprezentantii marcii in Romania.

Disponibil atit in versiunea Coupe, cit si Convertible, noul Jaguar XK inlocuieste modelul lansat in anul 1996 si scos din productie anul trecut.

Echipat cu un motor V8 de 4,2 litri si 300 de cai putere, XK atinge viteza de 100 de kilometri la ora in 5,9 secunde in versiunea Coupe si in 6 secunde in varianta decapotabila. Viteza maxima este limitata electronic la 250 de kilometri pe ora.

Transmisia este realizata cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte, iar comenzile pentru schimbarea lor sint amplasate pe volan.

XK dispune de suspensii active controlate electronic, sistem de control al stabilitatii dinamice, sistem inteligent de iluminare, control adaptiv de croaziera, precum si sistemul Jaguar Smart Key.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, anul trecut au fost comercializate 32 de masini Jaguar in Romania.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5050&art=12124&cHash=2dd56fdca8

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri