Rafael de Mestre, un spaniol care vrea sa deschida un showroom pentru masini electrice in Romania, este primul sofer care a facut inconjurul lumii in modelul electric Tesla Roadster parcurgand 28.000 km.
Rafael a plecat din Barcelona pe 11 mai, a facut inconjurul lumii parcurgand 15 tari si a revenit la punctul de plecare pe 14 septembrie dupa aproape 4 luni de calatorie.

Scopul final al acestei curse a fost sa creasca nivelul de informare asupra sustenabilitatii masinilor electrice si sa le transforme intr-o realitate a viitorului apropiat.

Tesla este primul producator de masini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul electric propulseaza Roadster-ul de la 0 la 100 km / h in 3,7 secunde. O incarcare completa dureaza 3,5 ore si ofera o autonomie de 400 km. Masina limitata la 200 km/h costa in Europa 84.000 de euro fara TVA.

- Durata: 11 mai- 14 septembrie- 126 zile pentru a termina cursa
- Circumnavigatie: Din Barcelona pana in Barcelona 60 zile conduse+ 60 zile de asteptare
- Tari strabatute: Spania- Andorra- Franta- Elvetia- Germania- S.U.A- China- Kazakhstan Rusia- Ucraina- Romania- Ungaria- Austria
- Kilometri parcursi: peste 28.000
- Costuri: electricitate: 300 euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri