Producatorul german de autovehicule Volkswagen AG a inregistrat profituri nete de 327 milioane euro sau 0,83 euro pe actiune, in trimestrul unu, cifre sub estimari din cauza costurilor ridicate corelate disponibilizarilor, informeaza Bloomberg.
Profiturile nete au crescut de cinci ori la 327 milioane euro (410 milioane dolari), adica 0,83 euro pe actiune, de la 64 milioane euro sau 0,15 euro pe actiune, anul trecut. Cifrele sunt totusi sub media estimarilor a 11 analisti economici chestionati de Bloomberg News, care au optat pentru profituri de 394 milioane euro.
       
Valoarea vanzarilor din Wolfsburg, sediul central din Germania al companiei, au crescut cu 21 procente, ajungand la 25,3 miliarde euro.
       
Directorul executiv, Bernd Pischetsrieder, a luat decizia de a cheltui 400 milioane euro in trimestrul unu cu disponibilizarile a 20.000 de persoane.
       
DaimlerChrysler AG, al cincilea producator mondial de autovehicule, au cheltuit trei miliarde euro pentru reducerea a 15.000 de locuri de munca, in Germania.
       
Anuntul in legatura cu disponibilizarile a venit dupa rezultatele preliminare asupra profiturilor nete pentru anul trecut, de 1,1 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari), peste estimarile de 834 milioane de euro (998 milioane de dolari) ale analistilor economici.
       
Volkswagen AG, cel mai mare producator de autovehicule de pe piata europeana, a inregistrat, in trimestrul al treilea al anului trecut, profituri nete de 273 milioane de euro (327,28 milioane de dolari), datorita cresterii vanzarilor si reducerii costurilor, asta insemnand si ca muncitorii germani au muncit mai mult pentru bani mai putini.
       
Vanzarile grupului german au ajuns la 95,3 miliarde de euro (114 miliarde de dolari), in anul 2005.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si