Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in primele opt luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3%, respectiv cu 2,5%, potrivit INS.

Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate de comertul cu autovehicule (de 4,6%, serie bruta) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%), scrie Mediafax.

Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii; intretinerea si repararea motocicletelor (2,1%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (0,4%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada analizata a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,1% mai mica fata de primele opt luni din 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-2,3%).

Cresteri s-au inregistrat la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (18,1%), la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (8,7%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (4,4%).

In august cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 1,2% fata de luna precedenta, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (3,3%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (0,7%).

Cresteri au inregistrat activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (2%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,4%). Fata de august 2011 scaderea a fost de 5,8%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Structura subreda a economiei romanesti, reconfirmata