Operatorul logistic Gefco monitorizeaza transporturile de marfa cu dispozitivul Kratzer, introdus pentru transporturile efectuate in regim de Grupaj, cat si pentru activitatile de cross-docking.

Sistemul a fost implementat in agentiile din Joita, in iunie 2012, si Arad, in septembrie 2012.

In prezent, fiecare vehicul de distributie este echipat cu un dispozitiv PDA cu care se scaneaza codul de bare de pe pachete, atat la incarcare, cat si la livrare si care transmite, prin GPRS, informatiile catre sistemului informatic global Gefco.

“Printre primele rezultate inregistrate, mentionam o rata a corectitudinii pachetelor incarcate si livrate de 99,9% si o eficientizare importanta a timpului aferent operatiunilor pre-incarcare”, a declarat Christophe De Korver, managing director Gefco Romania.

Echipele Gefco si clientii companiei beneficiaza de informatii in timp real referitoare la statusul marfii, de tipul: incarcat, expediat pentru livrare, livrat, livrat cu mentiuni, etc. Acest dispozitiv stocheaza in memorie si ruta de distributie pentru marfa incarcata si permite fotografierea pachetelor care prezinta neconformitati.

PSA/Peugeot-Citroen este in discutii cu OAO Russian Railways pentru vanzarea a 75% din compania de transport si logistica Gefco, la un pret de 800 milioane euro.

Compania Gefco, fondata in 1949 de PSA, a reportat un declin de 6,7 procente al veniturilor la 1,88 miliarde euro in primul semestru. Industria auto ii aduce companiei circa 60% din venituri. Gefco are 10.300 de oameni in 32 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Gefco transporta peste 60% din totalul vehiculelor produse in Romania