Opel a publicat fotogafii cu decapotabila Cascada, un model care va avea patru locuri, 4,7 metri lungime si va ajunge pe piata la inceputul anului 2013.
Acoperisul din material textil poate fi actionat in 17 secunde, la viteze de pana la 50 km/h. La lansarea modelului, acoperisul din material textil va fi disponibil in trei culori. Acestea pot fi asortate cu zece vopsele diferite.

O gama larga de sisteme de propulsie va fi disponibila pentru modelul decapotabil Opel Cascada. Motorizarile sunt 1.4 Turbo benzina 120 cp si 140 cp, 2.0 CDTI 165 cp, 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzina 170 cp. Variantele mai puternice ale motoarelor pe benzina si diesel pentru modelul Cascada vor fi lansate ulterior.

Puntea fata a modelului Cascada dispune standard de suspensia HiPerStrut, care a fost dezvoltata initial pentru modelul Insignia OPC. Suspensia HiPerStrut (High Performance Strut) separa sistemul de amortizare si sistemul de directie si asigura cea mai mare forta de tractiune si precizie in viraje, precum si reducerea fenomenului de miscare violenta a volanului provocat de cuplul ridicat la acceleratie brusca si aderenta imbunatatita in orice situatie.

Modelul Opel Cascada are servodirectie cu pinion si cremaliera cu asistenta sensibila la viteza. Pentru reactii mai rapide din partea sistemului de directie si pentru mai multa precizie, motorul electric este montat pe cremaliera, in loc de la baza coloanei de directie.

Modelul Opel Cascada poate fi prevazut cu jante cu dimensiuni cuprinse intre 17” si 20”. Discurile de frana au dimensiuni de pana la 326 mm in fata si 325 mm in spate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri