In ciuda planului amplu de restructurari anuntat, presedintele Volkswagen a obtinut din partea Consiliului de administratie al grupului auto britanic un nou mandat de cinci ani
Consiliul de administratie al Volkswagen, cel mai mare producator european de automobile, a anuntat ca a prelungit contractul presedintelui companiei, Bernd Pischetsrieder, cu inca cinci ani, transmite Rompres. "Consiliul de administratie al Volkswagen a decis in unanimitate prelungirea contractului presedintelui, Bernd Pischetsrieder, pana la 16 aprilie 2012", a indicat grupul intr-un comunicat. Contractul urma sa expire la inceputul anului 2007.

Avand in vedere ca s-a propus reducerea a 20.000 de persoane, in urmatorii trei ani, o parte din delegatii salariatilor si in primul rand presedintele sindicatului german IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, s-au opus prelungirii contractului lui Pischetsrieder.

Producatorul german de autovehicule Volkswagen AG a inregistrat profituri nete de 327 milioane de euro sau 0,83 euro pe actiune, in trimestrul unu, cifre sub estimari din cauza costurilor ridicate corelate disponibilizarilor. Profiturile nete au crescut de cinci ori la 327 milioane de euro (410 milioane dolari), adica 0,83 euro pe actiune, de la 64 milioane euro sau 0,15 euro pe actiune, anul trecut. Cifrele sunt totusi sub media estimarilor a 11 analisti economici chestionati de Bloomberg News, care au optat pentru profituri de 394 milioane de euro.

Valoarea vanzarilor din Wolfsburg, sediul central din Germania al companiei, au crescut cu 21 procente, ajungand la 25,3 miliarde de euro.

Decizia disponibilizarilor a a 20.000 de persoane a fost luata de Pischetsrieder, care a hotarat sa cheltuiasca 400 milioane de euro in acest sens. DaimlerChrysler AG, al cincilea producator mondial de autovehicule, au cheltuit trei miliarde euro pentru reducerea a 15.000 de locuri de munca, in Germania.

Anuntul in legatura cu disponibilizarile a venit dupa rezultatele preliminare asupra profiturilor nete pentru anul trecut, de 1,1 miliarde de de euro (1,3 miliarde de dolari), peste estimarile de 834 milioane de euro (998 milioane de dolari) ale analistilor economici. Vanzarile grupului german au ajuns la 95,3 miliarde de euro (114 miliarde de dolari), in anul 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri