Deputatul de Arad Mihaita Calimente (PNL) a declarat ca are informatii din cadrul CNADNR potrivit carora constructorul autostrazii Arad-Timisoara cere despagubiri de zece milioane euro, pentru ca drumul a fost dat in folosinta inainte de inchiderea santierului, fiind provocate pagube.

Deputatul Mihaita Calimente a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a aflat "cu surprindere", zilele trecute, ca "in loc ca statul sa primeasca despagubiri pentru felul in care s-a construit autostrada Arad-Timisoara si ca nu au fost respectate termenele, va trebui sa plateasca zece milioane de euro despagubiri constructorului", potrivit Mediafax.

"La momentul in care s-a dat in folosinta autostrada, acum un an, lucrarile nu erau finalizate. Oamenii (constructorii - n.r.) au fost fortati de administratia locala si Anca Boagiu (fost ministru al Transporturilor- n.r.) sa deschida autostrada, dar firma nu si-a asumat acest lucru. Acum firma cere despagubiri de zece milioane de euro pentru ca drumul nu a rezistat, au aparut stricaciuni pe care le-a reparat constructorul", a declarat Calimente.

Potrivit deputatului, firma a cerut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sa plateasca zece milioane de lei pentru reparatiile facute in ultimele luni si "este foarte probabil sa se ajunga la procese".

Reprezentantii CNADNR Timisoara spun ca nu au informatii legate de acest subiect.

Autostrada dintre Arad si Timisoara a fost deschisa traficului in decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrarilor a fost prelungit de mai multe ori. Autostrada urma sa fie inaugurata la sfarsitul lunii septembrie, insa se desfasoara inca lucrari de reparatii.

Lucrarile la autostrada Arad-Timisoara sunt realizate de asocierea de firme FCC Construccion-Astaldi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Primele imagini cu Centura Bacau si autostrada din Moldova