Compania britanica Manganese Bronze, producatorul cunoscutelor taxiuri negre care circula in Londra, a intrat in administrare speciala dupa ce negocierile cu un grup chinez pentru recapitalizare au esuat in weekend, scrie Mediafax.
Compania a negociat tot weekendul cu producatorul auto chinez Geely pentru a obtine o recapitalizare, insa cele doua parti nu au putut ajunge la un acord, potrivit The Guardian.

Grupul chinez detine deja 20% din actiunile Manganeze Bronze, participatie preluata in 2006 in baza unui acord prin care compania britanica se aprovizioneaza cu piese si componente de caroserie din China. Automobilele sunt asamblate in Marea Britanie, unde compania are aproape 300 de angajati.

Geely si-a asigurat exclusivitatea pe distributia taxiurilor negre in China si pe alte piete asiatice, iar compania britanica spera sa lanseze in 2014, impreuna cu partenerul chinez, un model de taxi sedan. Firma britanica va fi de asemenea distribuitorul Geely odata ce grupul chinez va intra pe piata britanica.

Manganese Bronze a produs peste 100.000 de taxiuri de la inceputul activitatii, in 1948, potrivit Bloomberg.

Povestea taxiurilor negre londoneze


Taxiurile "Hackney" au aparut la inceputul secolului XX ca trasuri conforme cu noile reglementari ale vremurilor, care prevedeau ca taxiurile trebuie sa poata intoarce intr-un cerc cu circumferinta de maximum 25 de picioare, mai putin de 8 metri. Designul taxiurilor negre produse de

Manganese Bronze pastreaza liniile taxiurilor-trasura de la inceputul secolului trecut.

Compania a fost nevoita sa cheme in acest an pentru verificari 400 de taxiuri, din cauza unor probleme la sistemul de directie. Manganese nu a mai inregistrat profit din 2007 si a avut o pierdere de aproape 4 milioane de lire sterline in prima jumatate a acestui an, la vanzari de 34 milioane lire.

Actiunile companiei sunt suspendate de la tranzactionare din 12 octombrie, ultima cotatie fiind de 10 pence, care ii confera o valoare de piata de 3 milioane de lire, in scadere cu 69% de la inceputul anului. Acum 5 ani, actiunile Manganese Bronze valorau peste 800 pence (8 lire sterline).

Compania a avut in aceasta vara o mutare reusita de marketing la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde componentele trupei Spice Girls au cantat pe 5 taxiuri negre.

Manganese Bronze a decazut odata cu pierderea monopolului dupa ce soferii de taxi din Londra au primit permisiunea autoritatilor sa utilizeze modelul Mercedes Vito. Nissan pregateste de asemenea propria varianta a taxiului negru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri