Grupul japonez Toyota va plati 25,5 milioane de dolari pentru despagubirea unor actionari afectati de scaderea cotatiei titlurilor, dupa rechemarile masive de automobile in service, de la sfarsitul anului 2009, relateaza AFP.

Acordul, prezentat unui tribunal din Los Angeles, are rolul de despagubeasca mai multe mii de actionari care au cumparat titluri ale grupului Toyota in perioada 10 mai 2005-2 februarie 2010. Documentul necesita aprobarea unui judecator federal, potrivit Mediafax.

Avocatii actionarilor au precizat ca reclamantii sperau sa obtina despagubiri de maximum 124 de milioane de dolari.

Acordul a avut loc cu putin inainte ca Toyota sa recheme, in aceasta saptamana, 2,77 milioane de vehicule la nivel mondial pentru remedierea unor probleme la directie si la pompa de apa.

Noul program de inspectie si remediere a defectiunilor vizeaza unele modele hibrid si pe benzina ale producatorului auto nipon, intre care Prius si Corolla.

La sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010, Toyoa a traversat una dintre cele mai grave crize din istoria companiei, rechemand in service aproape 9 milioane de vehicule la nivel mondial, pentru diverse probleme tehnice, in special riscul blocarii pedalei de acceleratie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Japonezii investesc intr-un parteneriat cu Uber