Constructorul auto sud-coreean Kia Motors Corp. a demarat productia de proba la noua sa uzina din Slovacia, a anuntat luni un oficial din conducerea companiei, pe fondul scandalului referitor la acuzatiile de coruptie aduse presedintelui sau, scandal care ar putea sa ii afecteze planurile de expansiune globala, informeaza Reuters.

Intr-un scurt comunicat, Kia a anuntat ca uzina din Slovacia a inceput productia de proba "la inceputul acestei luni", urmand ca aceasta facilitate de productie, care a costat aproximativ un miliard de euro, sa inceapa productia de masa pana la finele lui 2006. Uzina Kia din Slovacia, prima uzina din Europa operata de Kia, va produce automobile compacte si autovehicule de teren (SUV), capacitatea maxima de productie fiind de 300.000 de unitati pe an. Kia a precizat ca a angajat deja 1.200 de persoane la uzina din Slovacia, urmand ca forta sa de munca din aceasta tara sa ajunga pana la 3.000 de angajati pana in 2009.

In schimb, directorul de comunicare de la Kia, Michael Choo, a anuntat luni ca pana in acest moment nu s-a fixat inca data cand va avea loc ceremonia oficiala de punere a pietrei de temelie la prima uzina Kia din SUA, insa a precizat ca aceasta amanare nu va avea nici un impact asupra strategiei sale globale.

Kia Motors Corp., al doilea constructor auto din Coreea de Sud, in urma grupului Hyundai Motor Co. la care este afiliat, a amanat luna trecuta ceremonia de punere a pietrei de temelie la uzina sa din statul american Georgia, dupa ce presedintele Kia, Chung Eui-sun, a fost anchetat de procurorii sud-coreeni pentru pentru abtinerea de favoruri politice prin intremediul unui lobbyist. in luna martie 2006, Kia anuntase ca va investi 1,2 miliarde dolari pentru constructia primei sale uzine din SUA, urmand ca noua facilitate sa demareze productia in anul 2009.
































Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri