Constructorul de automobile de lux Porsche, divizie a Volkswagen, va reduce programul saptamanal de lucru al angajatilor de la 35 la 34 de ore, dar va mentine salariile neschimbate, in schimbul unor masuri de flexibilizare a fortei de munca, transmite AFP.

Masura are totodata rolul sa atraga angajati calificati, scrie Mediafax.

"Porsche vrea sa devina mai competitiva si mai atractiva ca angajator. Conducerea Porsche si comitetul angajatilor au convenit masuri de flexibilizare si de crestere a competitivitatii", se arata intr-un comunicat al Porsche.

Timpul de munca al celor 17.000 de salariati va scadea treptat, pana la jumatatea lui 2013, de la 35 la 34 de ore pe saptamana.

Lipsa fortei de munca specializate este acuta in industria automobilelor, iar Porsche nu face exceptie, potrivit companiei, care vrea sa combata aceasta penurie.

Reducerea timpului de lucru saptamanal compenseaza in acelasi timp presiunile mari exercitate asupra angajatilor pentru cresterea productivitatii, a declarat Uwe Huck, presedintele comitetului angajatilor Porsche. El a aratat ca, potrivit acordului, in viitor angajatii ar putea lucra si 40 de ore pe saptamana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Angajatii Porsche AG vor primi un bonus de pana la 9.100 euro