Compusa din aproximativ 1.000 de masini, piata autoturismelor de inchiriat din Romania se cifreaza la circa un milion de euro, a declarat joi, pentru Rompres, Dudy Perry, directorul general adjunct al companiei care ofera servicii rent-a car, New Kopel Romania.
"La ora actuala, piata rent-a-car este subdezvoltata, cu o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, potentialul de crestere fiind insa imens", a spus Dudy Perry.

La ora actuala, sunt circa 1.000 de masini de inchiriat la nivelul intregii tari.

"Din pacate, firmele mari din domeniu, Hertz si Avis, au doar cate 100 - 120 de masini, ceea ce este mult sub cererea pietii, dar cred ca in 2007 piata se va dubla cu siguranta", a spus Perry.

Recent, piata are un nou competitor Sixt New Kopel, in urma parteneriatului incheiat de firma israeliana, care are si operatiuni de leasing operational auto, cu unul dintre liderii mondiali ai pietei rent-a -car - Sixt AG. Compania isi propune o cota de piata de circa 34 la suta pentru acest an.

New Kopel a achizitionat licenta Sixt pentru Romania, compania astfel formata - Sixt New Kopel deschizand deja doua birouri rent-a-car in Bucuresti si cate unul in Iasi, Constanta si Bacau.

"Pana la sfarsitul anului, vom deschide sucursale la Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov. Vom oferi servicii mai bune pentru ca, in mod neasteptat pentru o tara care se afla in prim proces de dezvoltare economica, serviciile nu sunt foarte bune, iar preturile sunt foarte mari", considera reprezentantul New Kopel Romania.

Vicepresedintele Sixt AG, Detlef Krehahn, a spus ca, desi situatia companiilor mari care ofera servicii rent-a-car este una dificila, compania germana este una dintre putinele care a reusit sa inregistreze cresteri spectaculoase ale veniturilor si profitului.

Recent, Budget Rent a Car a fost vanduta catre Cendant Group, proprietarul Avis, dupa ce a cazut sub incidenta legii falimentului. Compania Hertz a fost vanduta de Ford catre un consortiu de investitori financiari in 2005. De asemenea, Volkswagen Group a vandut Europcar unui grup francez de investitii.

New Kopel Romania a intrat in septembrie 2005 pe piata leasingului operational din Romania si a incheiat pana in prezent contracte de leasing pentru mai mult de 1.000 de autovehicule cu Pepsi, Alka, Tuborg, Elite sau Cargil. Valoarea contractelor se ridica la opt milioane de euro.ROMPRES
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri