Acum, 4.2 FSI este disponibil și pentru Audi A6 și A8
Unul din cele mai moderne motoare din categoria celor cu opt cilindri este acum disponibil și la gamele Audi A6 și Audi A8. Propulsorul 4.2 FSI, foarte apropiat de versiunea V8 de mare turație aflat pe modelul Audi RS 4, dezvoltă o putere considerabil mai mare decât cei 335 CP ai predecesorului. Cu ajutorul injecției directe de benzină, motorul generează acum 350 CP. În același timp, consumul de combustibil a scăzut cu aproape 10 procente. Puterea considerabilă a propulsorului cu opt cilindri este transferată printr-o cutie de viteze Tiptronic cu șase trepte și printr-o transmisie integrală permanentă quattro.

Noul motor este disponibil pe generația 2007 a întregii game Audi A6, precum și pe versiunea standard, respectiv cea cu ampatament lung ale modelului Audi A8.

Versiunea A6 3.0 TDI quattro va beneficia de mai multă putere - în viitor, la fel ca și la Audi A8, propulsorul va genera 233 CP, față de 225 CP ai generației anterioare.

Acum, ambele game vor fi echipate cu senzaționalul sistem de parcare Audi, care ajută șoferul prin intermediul unei camere video cu rază mare de acțiune. Imaginile nedistorsionate conțin linii de ghidare care indică direcția pe care trebuie s-o urmeze vehiculul și distanța până la obstacole, toate acestea pe baza unui unghi de virare. Sistemul a fost probat deja pe modelul Audi Q7 și a primit o sumedenie de aprecieri din partea presei la lansare.

Cel aflat la volanul modelului Audi A8 beneficiază acum de un monitor central cu diagonala de 12,5 centimetri chiar și în dotarea standard, față de ecranul de 7,5 centimetri cum era la versiunea anterioară. Șoferul are avantajul afișării informațiilor de navigație, de consum și de distanță pe un ecran mai mare. În paralel sunt afișate și alte informații pe ecranul color.

Pasagerii aflați pe bancheta generației 2007 a versiunilor Audi A8 și A8L vor beneficia de sistemul "Rear Seat Entertainment plus" creat de quattro GmbH, prin care au posibilitatea de a se uita la televizor prin monitoarele aflate în tetierele scaunelor față. Sistemul este operațional prin telecomandă.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
BMW testeaza noul model Seria 8 Coupe