Vanzarile de autovehicule la nivel mondial ale Volkswagen au urcat anul trecut cu aproape 13%, la nivelul record de 5,74 milioane de unitati, astfel ca grupul german a ajuns sa livreze una din fiecare patru masini de pe piata auto europeana, potrivit Deutsche Welle, scrie Mediafax.

In luna decembrie, vanzarile constructorului german au avansat cu 30%, fata de aceeasi luna a anului anterior, la 517.900 de unitati.

Volkswagen a reusit sa-si creasca vanzarile mai ales pe pietele asiatice si americane anul trecut. Acestea au compensat efectul declinului pietei europene si au reusit sa sustina avansul rezultatelor grupului, a afirmat director de vanzari al Volkswagen, Christian Klingler.

Chiar daca se afla intr-o situatie mai buna decat majoritatea producatorilor europeni, Volkswagen se asteapta la dificultati anul urmator, mai ales in tarile cu probleme financiare din sudul Europei.

Vanzarile din China au crescut cu 25% anul trecut, la 2,15 milioane de unitati, si au depasit livrarile in Europa, care au coborat cu 1,2%, la 1,7 milioane de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cate autovehicule diesel circula pe drumurile din Europa?