Consiliul Director al grupului Hyundai Motor Co. a anuntat, vineri, ca a aprobat investirea sumei initiale de 743 milioane euro, in fabrica din Cehia, informeaza Rompres. Cel mai mare constructor auto sud-coreean, grupul Hyundai Motor Co., a confirmat prima transa de investitii in valoare de 743 milioane euro (960 milioane dolari) din cei peste un miliard de euro (1,3 miliarde dolari) la cat se va ridica toata investitia in centrul de productie din Cehia, care se va numi Hyundai Motor Manufacturing Czech.

O delegatie ceha, condusa de ministrul industriei, Milan Urban, s-a deplasat la Seul cu ocazia semnarii acestui contract oficial. Cu toate acestea, ceremoniile oficiale vor fi decalate din cauza rasunatorului scandal de coruptie in care este implicat in prezent constructorul sud-coreean. Astfel, ceremonia de punere a pietrei de temelie la noua uzina din Moravia, programata initial la data de 17 mai, a fost amanata.

Hyundai a anuntat ca recentul scandal de coruptie generat de arestarea presedintelui grupului Hyundai Motor, Chung Mong-koo, i-a provocat o scadere semnificativa a vanzarilor pe piata din Coreea de Sud. Acuzat de deturnarea unor fonduri de mai multe sute de milioane de euro, Chung Mong-Koo, in varsta de 68 de ani, risca o pedeapsa cu inchisoarea.

Investitia de un miliard de dolari a grupului Hyundai Motor este cea mai mare investitie externa derulata pana in prezent in Cehia, estimandu-se ca va crea 3.000 noi locuri de munca directe si alte 10.000 de locuri de munca aditionale in sectorul serviciilor si aprovizionarii.

Uzina va fi amplasata la Nosovice (320 kilometri est de Praga) si va fi prima uzina Hyundai din Uniunea Europeana. Constructorul auto sud-coreean Kia, firma afiliata grupului Hyundai Motor, construieste in prezent o uzina de asamblare in Slovacia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri