Grupul francez Renault pregateste lansarea unui proiect de 7,2 miliarde de yuani (1,2 miliarde de dolari) pentru productia de autovehicule in China impreuna cu Dongfeng Motor, parte a planurilor de a-si creste vanzarile pe cea mai mare piata auto din lume, potrivit MarketWatch.

Proiectul mix va avea o capacitate anuala de 150.000 de autoturisme, inclusiv SUV-uri si MPV-uri (Multi-Purpose Vehicle), potrivit unor date postate recent pe site-ul Biroului de Protectie a Mediului din Hubei, scrie Mediafax.

Potrivit agentiei, care analizeaza impactul asupra mediului, proiectul va fi situat in Wuhan, capitala propvinciei Hubei. Sediul Dongfeng Motor se adla in Hubei, precum si companiile mixte ale grupului chinez cu producatorii straini PSA Peugeot Citroen si Honda Motor.

Dongfeng Motor ocupa pozitia a doua pe piata auto din China, atat in functie de productie cat si de vanzari, dupa SAIC Motor. De asemenea, grupul produce masini si in parteneriat cu Nissan Motor si Kia Motors.

Potrivit China Business News, un oficial din Wuhan a declarat ca Dongfeng Motor si Renault vizeaza inceperea lucrarilor in mai.
Oficiali ai celor doua companii nu au fost disponibili pentru comentarii.

Renault este printre putinii producatori locali care nu au facilitati de productie in China.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Unde vede potential de investitii directorul regional al BAT Romania?