General Motors (GM) si PSA Peugeot Citroen au convenit dezvoltarea unor proiecte comune de automobile bazate pe platforme de vehicule ale grupului francez, dar nu au precizat cum va fi repartizata productia intre companii, relateaza AFP.

Cei doi producatori auto sunt aliati din februarie 2012, iar in decembrie au anuntat trei proiecte, fara sa dea detalii, scrie Mediafax.

"Facem progrese excelente", a declarat Steve Girsky, vicepresedinte la General Motors, intr-o conferinta de presa comuna a GM si PSA.

Primele doua proiecte se vor baza pe platforme (sasiuri si mecanica de baza) ale grupului francez. In cazul primului proiect, vor fi fabricate un monovolum sub marca Opel/Vauxhall si un cross-over Peugeot, care vor inlocui monovolumul Zafira al Opel, divizia europeana a GM, si Peugeot 3008. Cele doua vehicule vor fi fabricate pe o noua platforma dezvoltata de PSA.

Fiecare grup va dezvolta designul propriului model, a precizat Jean-Christophe Quemard, director al programelor PSA.

Cel de-al doilea proiect se refera la cate un vehicul monovolum pentru celor doua grupuri, de tipul C3 Picasso.

Automobilele vor fi asamblate pe o platforma existenta a PSA pentru vehicule mici, de catre Opel. In acest caz, designul celor doua vehicule va fi realizat de Opel.

"Aceste vehicule vor fi total diferite, respectand stilul celor doua marci", a declarat presedintele PSA, Philippe Varin.
Al treilea proiect prevede dezvoltarea unei noi platforme pentru masini mici, cu emisii reduse de dioxid de carbon, destinata noilor generatii de vehicule Opel/Vauxhall, Peugeot si Citroen.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vanzarile grupului Renault la nivel global au scazut cu peste