Volvo a convenit plata a 5,6 miliarde de yuani (890 milioane dolari) pentru o participatie minoritara la divizia de vehicule comerciale a companiei chineze Dongfeng Motor Group, tranzactie prin care compania suedeza va deveni cel mai mare producator de camioane grele la nivel mondial, potrivit Mediafax.

Compania suedeza Volvo, al doilea mare fabricant de camioane din lume, a anuntat ca va detine o participatie de 45% la compania chineza, care va produce si va vinde camioane sub brand Dongfeng, autobuze si vehicule cu destinatie speciala, transmite Bloomberg.

Asociatia chineza a producatorilor de automobile anticipeaza cresterea vanzarilor de camioane din acest an la 3,3 milioane de unitati, dupa doi ani de scaderi.

"China este cea mai mare piata de camioane la nivel mondial, echivalenta cu piata europeana si cea nord-americana de camiaone grele luate la un loc", a declarat Olof Persson, director general al Volvo.

Dongfeng Motor, al doilea mare producator chinez de vehicule, in functie de vanzari, fabrica in China automobile in colaborare cu Nissan Motor, Honda Motor si PSA Peugeot Citroen.

Grupul Dongfeng anticipeaza ca alianta cu Volvo ii va permite sa se extinda in afara Chinei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Volvo introduce brandul Recharge pentru modelele electrice si hybrid