Pierre Moscovici, ministrul Economiei si Finantelor din Franta, i-a cerut directorului general al Renault, Carlos Ghosn (58 de ani), sa faca un efort sa isi reduca salariul, avand in vedere situatia dificila cu care se confrunta in prezent producatorul de automobile, scrie lesechos.fr.
“Statul, ca actionar, este atent la remunerarea directorului general Carlos Ghosn. Cand a fost sugerata o remunerare la finalul anului, in decembrie, statul a votat impotriva. Cand o companie are asemenea dificultati, trebuie sa faci acest efort de decenta”, a declarat Moscovici, in reluarea negocierilor privind competitivitatea Renault in Franta.

Carlos Ghosn a castigat anul trecut aproape 13 milioane de euro, 9,9 milioane euro de la Nissan si 2,79 milioane euro de la Renault. De trei ani, Carlos Ghosn, este cel mai bine platit CEO din Japonia.

Ghosn nu ii depaseste insa pe Alan Mulally, directorul general de la Ford, care a castigat 29,5 milioane de dolari in 2011 si pe Martin Winterkorn, directorul general de la Volkswagen, care a primit 23 milioane de dolari.

Ministrul pentru redresare productiva, Arnaud Montebourg, a spus ca nu este absurd sa ii ceara lui Carlos Ghosn un efort pe acest subiect.

Compania Renault, la care statul este actionar principal cu 15% reia negocierile pentru a aduce competitivitate uzinelor din Franta mai aproape de cele din Spania, prin inghetarea salariilor in acest an si cresteri limitate in 2014 si 2015.

Grupul spera sa incheie un acord pana la inceputul lunii februarie, in caz contrar nu se va angaja sa sustina toate fabricile din Franta. Mai multe sindicate au spus ca este o forma de santaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri