Germanii din Grupul VW incearca sa se descotoroseasca de marca Seat, primii care vin in ajutorul spaniolilor fiind partenerii istorici ai acestora, italienii de la Fiat

Stiati ca sefii Grupului Volkswagen se afla in discutii avansate cu cei de la Fiat, care vor sa cumpere brandul Seat? De fapt, mai exact spus, italienii vor sa recastige brandul Seat, pe care l-au detinut in trecutul nu foarte indepartat (pana in 1983, mai exact).

Motivul acestor negocieri este simplu: spaniolii de la Seat se simt neglijati deoarece VW are ochi doar pentru Skoda. Logic insa, avand in vedere faptul ca totalul costurilor de dezvoltare a constructorului ceh sunt cu mult sub cele pe care le necesita Seat. Iar concentrarea activitatii de la Seat pe o nisa a modelelor sportive nu ar putea sustine nivelul de productie si forta de munca actuale, astfel ca urmatorul pas ar fi inchiderea unor uzine si fabrici, concedieri in masa si altele de acest gen, dupa modelul GM. Pe de alta parte, guvernul spaniol doreste relansarea marcii Seat, contribuind in acest sens cu investitii numeroase care aveau rolul de a mentine pe linia de plutire un bun national.

Din aceasta bataie intre Ferdinand Piech, seful grupului VW, si diriguitorii Seat are de castigat Fiat, partenerul istoric al spaniolilor, care planuieste readucerea marcii printre brandurile reprezentate de italieni. Ramane de vazut ce va deveni Seat odata revenit in randurile Fiat. Sa speram ca nu va fi vorba de modele Fiat construite in Spania carora li se schimba doar primele doua litere ale siglei, cum se intampla inainte de '83.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Zeci de mii de soferi au dat in judecata Volkswagen
Setari Cookie-uri