Compania Manganese Bronze, producatorul timp de peste sase decenii al emblematicelor taxiuri negre care circula in Londra, a fost cumparata de grupul chinez Geely, care isi adauga astfel o noua marca europeana in portofoliu, dupa preluarea Volvo in urma cu trei ani, potrivit Financial Times.
Geely controla deja 20% din Manganese Bronze inainte de intrarea companiei sub administrare speciala in octombrie, scrie Mediafax.

Producatorul auto chinez a platit pentru Manganese doar 11 milioane de lire sterline, noteaza publicatia britanica.

Investitorul chinez, care era si cel mai mare creditor al companiei britanice, a afirmat ca va continua sa asambleze modelul TX4 la fabrica din Coventry, Marea Britanie. Achizitia vine dupa ce Geely a refuzat sa asigureo noua finantare necesara pentru ca Manganese sa continue operatiunile.

Taxiurile londoneze se alatura astfel altor marci britanice cunoscute salvate de la colaps dupa preluarea de catre companii din China, potrivit Financial Times.

Achizitia a fost convenita cu firma PwC, administratorul companiei britanice. Manganese Bronze a inregistrat ultima data profit in 2007.

Geely are inca probleme cu integrarea Volvo Cars, preluata in 2010. In primele 11 luni ale anului trecut, vanzarile Volvo Cars pe piata din China au scazut cu 9%, la 37.633 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri