Compania Manganese Bronze, producatorul timp de peste sase decenii al emblematicelor taxiuri negre care circula in Londra, a fost cumparata de grupul chinez Geely, care isi adauga astfel o noua marca europeana in portofoliu, dupa preluarea Volvo in urma cu trei ani, potrivit Financial Times.

Geely controla deja 20% din Manganese Bronze inainte de intrarea companiei sub administrare speciala in octombrie, scrie Mediafax.

Producatorul auto chinez a platit pentru Manganese doar 11 milioane de lire sterline, noteaza publicatia britanica.

Investitorul chinez, care era si cel mai mare creditor al companiei britanice, a afirmat ca va continua sa asambleze modelul TX4 la fabrica din Coventry, Marea Britanie. Achizitia vine dupa ce Geely a refuzat sa asigureo noua finantare necesara pentru ca Manganese sa continue operatiunile.

Taxiurile londoneze se alatura astfel altor marci britanice cunoscute salvate de la colaps dupa preluarea de catre companii din China, potrivit Financial Times.

Achizitia a fost convenita cu firma PwC, administratorul companiei britanice. Manganese Bronze a inregistrat ultima data profit in 2007.

Geely are inca probleme cu integrarea Volvo Cars, preluata in 2010. In primele 11 luni ale anului trecut, vanzarile Volvo Cars pe piata din China au scazut cu 9%, la 37.633 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fabricantul taxiurilor negre din Londra, preluat de chinezii Geely