Audi a inregistrat in ianuarie vanzari mai mari decat BMW, liderul pietei mondiale a masinilor de lux, datorita unei cresteri de 39% a livrarilor in China, relateaza Bloomberg.
Livrarile de masini si vehicule sport utilitare ale Audi, divizie a Volkswagen, au urcat in ianuarie cu 16%, la 111.750 de unitati, fata de aceeasi perioada a anului trecut, transmite Mediafax.

Brandul BMW a realizat o crestere de 12% a livrarilor, la 107.276 unitati, potrivit datelor publicate vineri de companie. La nivelul grupului BMW, vanzarile de masini si SUV-uri, care includ si brandurile Mini si Rolls-Royce, au urcat cu 9,9%, 123.276 unitati.

BMW, cel mai mare producator de vehicule de lux incepand din 2005, este concurat puternic de Audi si Mercedes-Benz, care ocupa urmatoarele doua pozitii pe piata si vor fiecare sa isi adjudece pozitia de lider pana la sfarsitul acestui deceniu.

Livrarile de luna trecuta ale Audi au fost sustinute de cererea pentru versiunea mai lunga a sedanului A4, destinat pietei chineze.

BMW a anuntat pe de alta parte obiectivul unui nou record al vanzarilor in 2013.

"S-ar putea ca Audi sa fie lider in unele luni din acest an, datorita pozitiei puternice in China, dar pe ansamblul anului ma astept ca BMW sa fie in frunte", a declarat Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe in Dusseldorf.

El a aratat ca BMW are unele avantaje, urmand sa lanseze in acest an modelul GT serie 3 si noul model serie 4.

Vanzarile mondiale ale Mercedes au crescut cu 9% in ianuarie, la 94.895 de vehicule, sustinute de modelele compact clasa A si B si linia de SUV-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri