Audi a urcat in ianuarie pe primul loc in clasa premium, detronand pozitia detinuta de BMW, datorita vanzarilor din China, unde cererea acrescut cu 39%, scrie Bloomberg.
Vanzarile Audi au urcat in ianuarie cu 16%, la 111.750 de masini, depasind BMW care a livrat 107.276 unitati in prima luna din an.

Modelul Audi A4 cu o caroserie mai lunga, destinat pietei din China, a fost un succes si a sustinut vanzarile marcii germane in Asia.

Pe locul trei la vanzari in clasa premium in luna ianuarie s-a clasat Mercedes-Benz cu 94.895 unitati (+9%), ajutat de cererea pentru Clasa A, Clasa B si Clasa SUV. Daimler se asteapta ca piata auto mondiala sa creasca cu 4% in acest an.

Audi are in plan sa ajunga la livrari anuale de 2 milioane de unitati pana in 2020. Marca a depasit anul trecut BMW la vanzari de trei ori, ultima oara in august.

BMW a fost liderul clasei premium anul trecut, cu 1,54 milioane unitati, urmat de Audi cu 1,45 milioane unitati si Mercedes-Benz cu 1,32 milioane unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri