Compania Honda Motor Co., al treilea producator japonez de automobile, a anuntat, miercuri, ca va investi 1,18 miliarde dolari (920 milioane euro) in noi uzine de automobile in SUA, Canada si Japonia, urmand sa-si majoreze productia pentru a veni in intampinarea cererii crescute pentru produsele sale, transmite Rompres.
Cele trei noi uzine de asamblare de automobile in Japonia si SUA si o fabrica de motoare in Canada vor sustine ambitiile producatorului nipon de a inregistra un salt de 34 la suta al vanzarilor anuale, pana la 4,5 vehicule pe an pana in 2010, potrivit presedintelui companiei Honda, Takeo Fukui.

Honda, producatorul modelelor Civic si Accord, a inregistrat profituri record si o explozie a vanzarilor, in special in America de Nord, care absoarbe anual aproape jumatate din vanzarile constructorului japonez.

Ascensiunea japonezilor contrasteaza puternic cu perioada neagra a producatorilor americani General Motors Corp. si Ford Motor Co., care au inchis uzine si au efectuat concedieri.

Honda a vandut anul trecut 1,65 milioane autovehicule in America de Nord, inclusiv in Mexic si Canada, si prognozeaza o crestere a vanzarilor la 1,72 milioane unitati in 2006.

Cererea pentru automobilele Honda se manifesta puternic in segmentul masinilor cu consum redus de carburanti, cum este noul Civic restilizat, care este disponibil intr-o varianta hibrida, cu motor electric si pe benzina. Honda a anuntat, totodata, ca va introduce pe piata un nou model hibrid pana in anul 2009.

Actiunile Honda au crescut cu aproape 14 la suta in acest an. Plina de bani, compania japoneza este nerabdatoare sa isi creasca productia. Luna trecuta, Honda a raportat un profit trimestrial de 219,5 miliarde yeni (1,9 miliarde dolari sau 1,5 miliarde euro), de peste doua mai mare decat cu un an in urma.

In urma acestor investitii, Honda va ajunge la sase uzine de automobile in America de Nord si va deschide o noua uzina in Japonia, pentru prima oara in ultimii 25 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri