BMW nu-si doreste sa continue colaborarea cu dealeri care nu gandesc ca niste antreprenori.

Acesta a fost mesajul lui Micheal Ganal, reprezentantul consiliului de administratie BMW care se acupa de vanzari si marketing. El a facut aceste comentarii in timp ce asista la un eveniment sponsorizat de companie la lacul Como, Italia.

Nu a precizat insa cati dealeri BMW vor fi afectati.

Profiturile sunt in scadere la dealerii independenti BMW din Germania. Asociatia de dealeri sustine ca 38% dintre dealerii BMW din Germania pierd bani. Cele 8 procente care le revin dealerilor la majoritatea modelelor BMW ii nemultumesc.

Ganal a afirmat ca acei dealeri care nu se pot impaca cu prevederile curente "nu au destul spirit antreprenorial".

De asemenea el s-a exprimat dur la adresa dealerilor care ofera discount-uri mari - Vehiculele BMW "sunt destul de bune incat sa nu aiba nevoie de discount-uri imediate". A mai adaugat si ca pentru a avea succes nu trebuie sa ai doar un mecanic bun ci si dealeri care "sa investeasca in brand".

Peter Enders, purtatorul de cuvant al asociatiei dealerilor a anuntat recent investitii cuprinse intre 40,000 si 70,000E per dealer alocati pentru imbunatatirea serviciilor oferite. De asemenea din aceasta strategie face parte si noul concept de ospitalitate cu scopul de a crea o atmosfera mai primitoare la dealer.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Onroad Car: Vanzarile online reprezinta 80% din comenzile unui dealer