Compania germana BMW AG a anuntat, joi, bonusuri in valoare de 156,8 la suta dintr-un salalariu lunar, pentru angajati, ca urmare a profiturilor mari inregistrate in sectorul autovehiculelor de lux, anul trecut, informeaza Rompres. Bonusurile vor fi platite in luna iunie, acestea fiind cele mai mari de pana acum. Bonusurile de anul trecut au fost situate la 155,9% din salariu.

Nu toti muncitorii vor primi bonusuri la acest nivel, aceasta recompensare depinzand si de vechimea in companie si de tara unde lucreaza angajati, pentru acestia din urma diferind conditiile de reconpensare de la tara la tara. Compania cu sediul central in Munchen dispune de 80.000 de angajati in Germania.

Compania auto germana a inregistrat in anul 2005 venituri in crestere cu 5,2% comparativ cu anul 2004, ajungand la valoarea de 46,7 miliarde de euro (55,6 miliarde dolari). Pentru anul 2004, profiturile au fost ajustate in crestere datorita unor schimbari de contabilitate corelate proviziilor de pensii.

Pentru toate marcile de autovehicule, producatorul german de autovehicule a anuntat ca profiturile nete pentru anul 2005 au fost nule, costurile de productie majorandu-se, iar efectele de curs valutar avand rolul de a compensa cresterea de cinci procente a vanzarilor.

Vanzarile s-au majorat cu cinci procente, comparativ cu anul 2004, cele mai bine vandute fiind modelele Mini BMW si Rolls-Royce. Astfel, impactul negativ al cursului de schimb si al costurilor ridicate ale materiilor prime au fost compensate de cresterea vanzarilor. Scaderea cursului dolarului a condus la o reducere a profitabilitatii exporturilor catre SUA.

Compania germana cu sediul in Munchen si-a redus participatia detinuta din actiunile producatorului londonez Rolls-Royce de motoare utilizate pentru aeroplane, elicoptere si barci. Aceasta miscare este prognozata a aduce castiguri de 300 milioane euro (358,7 milioane de dolari) pentru compania germana, in primul trimestru al anului curent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri