Piata de transport a inceput anul intr-un ritm nu tocmai bun, situatia de anul trecut se continua si in prezent, perpetuandu-se elementele de incertitudine, singurii transportatori care inregistreaza cresteri fiind cei care opereaza in Est, a declarat pentru wall-street.ro Florinel Andrei, secretar general al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).

“Afacerile transportatorilor catre Est sunt practic intr-o dezvoltare continua, pentru ca piata este foarte mare”, a spus Andrei.

Potrivit secretarului ARTRI, “piata depinde anul acesta de situatia politica generala, depinde de ce va fi in Iran, Siria. Siria era o destinatie interesanta pana sa apara tulburarile de acolo. Anul trecut lucrurile au mers mai bine decat acum doi ani, cresterea a fost evidenta”.

Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale a inregistrat in ultimul an o crestere constanta a numarului de firme care devin membre, in prezent numarul acestora fiind de 12.000. Dintre acestea, 500 de companii realizeaza transporturi catre Est.

Andrei se asteapta ca in viitor amenzile sa creasca, sa existe si o taxa de congestie si considera ca fiscalitatea in Romania este in crestere.

ARTRI mai spune ca pentru cresterea sigurantei transportului rutier de marfa institutiile ar trebui sa inlature principalele elementele de stres: aglomerarea soselelor, congestia unor noduri rutiere, nesiguranta locurilor de parcare si conduita unor participanti la trafic mai slab instruiti sau mai putin responsabili.

ARTRI este prezent in Bucuresti si are cinci birouri regionale la Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri