Honda a scos in sfarsit un motor diesel cu cilindree mica, primul propulsor japonez din Tehnologia Earth Dreams, Civic 1.6 i-DTEC 120 CP, care ii ofera modelului hatchback o autonomie de peste 1.000 km cu un plin de 50 de litri.

Noul motor diesel de 1,6 litri care echipeaza modelul Civic ofera un echilibru bun intre putere si consum redus de carburant.

In timpul testului, modelul Civic hatchback de 120 CP a inregistrat un consum de 3,4% la o viteza de 70 km/h si de 6,4% la 150 km/h, pe cruise control. In weekend, consumul in oras a fost de 4,6%, datorita sistemului Start/Stop care opreste motorul la semafor.

Cifrele de consum inregistrate de motorul japonez pot fi cu greu egalate de un alt propulsor de 1,6 litri german sau frantuzesc.

Descriere Honda Civic

Masina de peste 1.300 kg cu motorul diesel accelereaza foarte bine in depasiri, oferind un raspuns rapid, o manevrabilitate sport. Pana la 100 km/h Civic 1.6 i-DTEC 120 CP are nevoie de 10,5 secunde, iar viteza maxima pe care o atinge este de 207 km/h.

Transmisia pentru motorul de 1,6 litri diesel este manuala cu 6 trepte. Pe bord avem un indicator trepte de viteza ce semnaleaza cel mai bun moment pentru a schimba treapta de viteza pentru a imbunatati consumul.

Un alt punct forte al motorului de 1,6 litri diesel este ca nu il auzi deloc, doar cand este turat insistent isi face simtita prezenta in interior.

Spre deosebire de motorul pe benzina, Civic diesel pare mai putin rigid, deci mai confortabil.

Modelul de test a fost echiparea de varf Lifestyle cu sistem de navigatie, care este disponibila doar pe baza de comanda si are un pret de 23.800 euro cu TVA.

Civic 1.6 i-DTEC este disponibil in trei echipari, S (18.580 euro cu TVA), Confort (20.800 euro cu TVA) si Sport (21.800 euro cu TVA). Transmisia este manuala in 6 trepte pentru toate echiparile.

Sistemul de navigatie pentru Honda Civic este optional si are un pret de 1.700 euro.

In echiparea Lifestyle, Civic hatchback 1.6 i-DTEC vine cu geamuri fumurii, faruri Bi-HID, lumini de zi cu LED, senzori parcare anteriori & posteriori, scaune incalzite, volan multifunctional din piele, pedale sport din aluminiu, sistem climatizare dual, Intelligent-Multi Information Display (i-MID), camera video pentru mers inapoi, oglinda retrovizoare interioara electrocromata, sistem Bluetooth®Hands Free Telephone (HFT), sistem audio premium DAB MP3 cu sub-woofer, 4 geamuri electrice, sistem alarma, VSA - controlul stabilitatii, sistem Cruise Control cu limitator de viteza, Idle Stop.

Noua generatie Civic a primit un design elegant si mai aerodinamic, un interior cu materiale placute si un plus de spatiu fata de predecesor, fiind mult mai confortabil.

Mai multe informatii despre Honda Civic 1.6 diesel sunt disponibile aici.

Date tehnice Honda Civic 1.6 diesel 120 CP Lifestyle

Motor: diesel, 1.597 cmc
Transmisie manuala cu 6 trepte
Putere maxima: 120 CP/4.000 rpm
Cuplu maxim: 300 Nm/2.000 rpm
Viteza maxima: 207 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 10,5 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 4,1/ 3,7/ 3,5
Capacitate rezervor: 50 litri
Lungime: 4,3 metri
Latime: 1,77 metri
Inaltime: 1,47 metri
Portbagaj: 477 litri
Emisii CO2 g/km: 94 g/km
Masa proprie (kg) 1.310

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri