Ford Motor a fost dat in judecata de clienti din 14 state americane, care sustin ca unele dintre vehiculele produse au un defect electronic care duce la accelerarea neintentionata a acestora, iar grupul nu a luat masuri de siguranta pentru prevenirea accidentelor, relateaza Bloomberg.
Potrivit reclamatiei facute la un tribunal federal din Huntington, Virginia de Vest, sistemul electronic de acceleratie poate prelua controlul asupra pedalei, iar soferii nu mai pot opri vehiculul, scrie Mediafax.

Ford a adaugat un sistem suplimentar de franare (Brake override system) la masinile din America de Nord, in 2010, dar masura nu a inclus si modelele mai vechi, se arata in plangere.

Reclamantii solicita, in procesul colectiv, despagubiri pentru ca ar fi platit prea mult, in perioada 2002-2010, pentru masini cu defecte.

Grupul este acuzat totodata ca a avut cunostinta de acest defect, dar a ascuns acest fapt clientilor.

"Ford ar fi putut si ar fi trebuit sa previna pericolele prezentate de aceste incidente previzibile, prin masuri de siguranta in cazul aparitiei unor defectiuni. Ford a ascuns defectul clientilor", se arata in plangere.

Modelele mentionate in reclamatie sunt Ford Mustang, din 2005-2010, Mercury Cougar, din 2002-2005, si Ford Explorer, din 2004-2010.

Plangerea a fost facuta de 19 reclamanti, care reprezinta proprietari de vehicule Ford din 14 state americane, intre care Virginia de Vest, New York, Illinois si Florida.

"Anticipam ca pana vom ajunge la proces, vom avea reprezentanti din 50 de state. Este o problema serioasa care afecteaza clienti la nivelul SUA", a declarat Adam Levitt, avocat al reclamantilor.

Procesul este similar cu actiunile colective intreprinse de clienti impotriva Toyota Motors, care au acuzat ca rechemarile in service pentru probleme legate de accelerarea involuntara au afectat valoarea vehiculelor in SUA.

Toyota a ajuns anul trecut la un acord cu clientii care au reclamat scaderea valorii masinilor, pentru plata unor despagubiri de 1,1 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri