501.000.000 euro. Aceasta este suma totala pe care constructorul germano-american va trebui sa o plateasca daca nu isi va putea dovedi nevinovatia intr-un proces de coruptie intentat de justitia americana.
Se pare ca DaimlerChrysler ca trebui sa bage adanc mana in buzunar daca nu va gasi o explicatie plauzibila pentru problemele de etica business pe care justitia americana le-a gasit in conturile companiei. Practic, o ancheta condusa de fiscul american a descoperit premisele unei economii de subsol pe care colosul auto o deruleaza in state.

Datele sunt urmatoarele. In august 2004, justitia americana si fiscul au dat de existenta unor conturi bancare care nu faceau altceva decat sa spele bani. Sumele care tranzitau aceste conturi erau destinate apoi unor tari din Asia, Africa si din Orientul Apropiat.

Daca constructorul nu va reusi sa isi dovedeasca nevinovatia sau macar oprirea acestui sistem corupt, DaimlerChrysler va fi pasibil de o amenda in valoare de doar 501 milioane de euro. Ramane de vazut daca reaporul dintre beneficiile acestor jocuri de culise nu va ramane pozitiv din punctul de vedere al grupului germano-american. Reactia acestuia la acuzatiile justitiei americane ne va da raspunsul exact.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri