Productia globala a Nissan Motor Co. Ltd., al doilea mare producator de automobile din lume, s-a diminuat considerabil - cu 21 la suta - in luna aprilie, a anuntat ieri Reuters, citand surse ale companiei.

Una dintre cauzele acestei evolutii este considerata diminuarea masiva a vanzarilor. Astfel, productia a ajuns la 230.175 vehicule, reducerea fiind de 30 la suta la unitatile din Japonia, de 20 la suta in SUA, de 19 la suta in Marea Britanie si de 17 la suta in Mexic. "Ne-am confruntat cu multe dificultati mai ales in Japonia", a declarat Mia Nelson, purtatoarea de cuvant a companiei.

In Statele Unite, a adaugat ea, preturile mari la carburanti i-a determinat pe multi clienti sa renunte la camionale de mic tonaj, ceea ce a dat o grea lovitura companiei Nissan. O mare concurenta a avut in automobilele mici cum ar fi Scion de la Toyota sau Civic de la Honda. "Un declin al productiei era prognozat, dar nu de o asa anvergura", a declarat Koichi Sugimoto, un analist de la Nomura Securities.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri