Productia globala a Nissan Motor Co. Ltd., al doilea mare producator de automobile din lume, s-a diminuat considerabil - cu 21 la suta - in luna aprilie, a anuntat ieri Reuters, citand surse ale companiei.

Una dintre cauzele acestei evolutii este considerata diminuarea masiva a vanzarilor. Astfel, productia a ajuns la 230.175 vehicule, reducerea fiind de 30 la suta la unitatile din Japonia, de 20 la suta in SUA, de 19 la suta in Marea Britanie si de 17 la suta in Mexic. "Ne-am confruntat cu multe dificultati mai ales in Japonia", a declarat Mia Nelson, purtatoarea de cuvant a companiei.

In Statele Unite, a adaugat ea, preturile mari la carburanti i-a determinat pe multi clienti sa renunte la camionale de mic tonaj, ceea ce a dat o grea lovitura companiei Nissan. O mare concurenta a avut in automobilele mici cum ar fi Scion de la Toyota sau Civic de la Honda. "Un declin al productiei era prognozat, dar nu de o asa anvergura", a declarat Koichi Sugimoto, un analist de la Nomura Securities.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si