Gropile pot fi evitate cu o aplicatie mobila, gandita de un roman de 23 de ani

Sase romani au lucrat timp de o luna la o aplicatie mobila, denumita Gropometru, care inregistreaza automat gropile in care dam cu masina pentru a avea o harta cu locul lor.

Ideea ii apartine lui Alin Chican, care are 23 de ani si este din Bucuresti. Chican a terminat Facultatea de Management Financiar Contabil la Universitatea Spiru Haret si este front-end developer al XL Team.

Gropometru este o aplicatie mobila care foloseste puterea telefonului (smartphone) pentru a inregistra gropile pe care nu apucam sa le evitam cand suntem la volan. Aplicatia este gratuita in App Store sau Google Play.

“Ideal ar fi ca telefonul sa fie pus intr-o pozitie fixa, intre scaune sau pe scaunul pasagerului din dreapta. Functioneaza si din buzunar, dar nu recomandam o astfel de utilizare a aplicatiei”, a spus Tudor Cobalas, reprezentant al XL Team.

Folosind accelerometrul telefonului, Gropometru colecteaza datele inregistrate la o viteza mai mare de 20 km/h, pentru a evita inregistrarea de gropi false cum ar fi coborarea unui trotuar.

Accelerometrul este un instrument care ajuta ca telefonul sa determine: acceleratia, directia, viteza telefonului (si implicit a utilizatorului). Majoritatea smartphone-urilor au accelerometru.

Restul echipei care a lucrat la aplicatie este formata din Gabriel Sabiescu - programator iOS, Mihai Badea - programator Android, Bogdan Andreias - graphic designer, Razvan Neata - user interaction designer si Tudor Cobalas - business developer.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri