Presedintele Traian Basescu a declarat ca uzina Ford de la Craiova este "unul dintre producatorii strategici din Europa" si "unul dintre marii jucatori" in perioada urmatoare, "pentru ca Romania sa treaca la un sold pozitiv al comertului exterior".
Seful statului a mai spus ca unul dintre motivele pentru care a venit in vizita la fabrica Ford din Craiova este pentru ca a vrut sa stie care "mai sunt premisele" acestei uzine, in conditiile in care exista tari in care compania si-a incetat sau urmeaza sa inceteze productia, scrie Mediafax.

"Am venit aici in uzina din mai multe motive. Stiu ca Ford este intr-un proces de restructurare a productiei sale in Europa, stiu ca sunt tari in care Ford si-a incetat sau urmeaza sa isi inceteze productia si am vrut sa stiu care sunt perpectivele uzinei de la Craiova", a afirmat Basescu, precizand ca ceea ce a vazut este "incurajator".

Seful statului a afirmat ca uzina Ford de la Craiova este ""unul dintre marii jucatori" in perioada urmatoare, "pentru ca Romania sa treaca la un sold pozitiv al comertului exterior".

"Dupa cum stiti, economia romaneasca reuseste in ultimul timp sa mentina aproape echilibrata balanta comertului exterior si, in opinia mea, uzina Ford de la Craiova este unul dintre marii jucatori in perioada viitoare pentru ca Romania sa treaca la un sold al comertului exterior pozitiv. Ce am vazut astazi aici este inurajator", a declarat Basescu.

Presedintele a mai spus ca uzina de la Craiova este "una dintre producatorii strategici din Europa", programul pentru aceasta uzina este de dezvoltare continua, iar nivelul tehnologic atins in aceasta fabrica "se inscrie perfect in parteneriatul strategic romano-american".

"Ce am aflat comunic public: uzina de Craiova este unul din producatorii strategici ai Ford din Europa, iar programul pentru aceasta uzina este de dezvoltare continua. (...) Imi aduc ainte cifrele despre care se vorbea intial, ca investitie la Craiova a companiei Ford. Ele au fost deja depasite. De unde s-a discutat despre o investitie de circa 600 de milioane euro, astazi s-au depasit 800 milioane de euro deja. Nivelul de dotare din punct de vedere tehnologic al uzinei de la Craiova este unul de varf si am placerea sa subliniez ca nivelul tehnologic atins la Craiova se inscrie perfect in parteneriatul startegic romano-american, pentru secolul XXI, in care unul din puncte este transferul de tehnologie", a mai spus seful statului.

El a precizat ca a vorbit cu oamenii din sectii, care i-au spus ca sunt multumiti, multi dintre acestia lucrand aici si pe vremea cand uzina era la Daewoo.

"Au satisfactia ca lucreaza in una dintre cele mai moderne uzine auto din Europa", a mai spus Basescu, precizand ca angajatii Ford au locuri de munca sigure.

"Sa speram ca si Uniunea Europeana va iesi din criza economica, ceea ce va stimula cererea de autoturisme Ford. Ma bucur ca motoarele de la Craiova se exporta aproape pe toate continentele", a adaugat Basescu.

Presedintele Traian Basescu declara, in 15 aprilie, dupa juramantul de investire a noului ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, ca este o surpriza faptul ca pe primele doua luni ale anului s-a inregistrat, pentru prima data de la Revolutie, un sold pozitiv al comertului exterior.

"As vrea sa profit de onoarea pe care o am sa fie Guvernul aici si sa observ ca pe primele doua luni ale anului este pentru prima data cand avem un sold pozitiv al comertului exterior, cred ca prima data de la Revolutie. Sigur, unii dintre dumneavoastra or sa se mire de cum s-a intamplat. S-au cumulat efectele in timp si iata ca reusim sa reducem deficitul de cont curent, chiar sa avem surprize ca cele de pe primele doua luni ale anului", spunea Basescu.

Ford Romania a inceput, luni, productia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai intai pe piata chineza.

Motorul ecoBoost de 1,5 litri este al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, in care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru, lansat in productie acum un an.

Constructorul auto american produce la Craiova si autovehiculul B-Max.
In prezent, Ford Romania produce in jur de 1.000 de motoare si 365-370 de masini zilnic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri