Constructorul auto german Volkswagen AG a anuntat, vineri, ca va construi o uzina de asamblare in Rusia la Kaluga, oras cu aproximativ 330.000 de locuitori amplasat la 160 kilometri sud-vest de Moscova, informeaza Rompres.

Potrivit comunicatului oficial dat publicitatii de Volkswagen, contractul oficial pentru aceasta investitie va fi semnat luni la Mosocova.

Grupul german nu a oferit nici o informatie referitoare la valoarea investitiei, insa la sfarsitul anului trecut Ministerul rus al Industriei si Energiei a indicat ca Volkswagen este gata sa investeasca 330 milioane euro pentru prima sa uzina din Rusia.

Pentru amplasarea noii uzine, Volkswagen a selectat, in faza finala, un numar de cinci locatii dintr-un numar initial de aproximativ 70 de optiuni, acoperind regiunile Sankt-Petersburg, Muntii Urali si Marea Neagra.

La sfarsitul lui 2008, noua facilitate de productie ar urma sa aiba o capacitate 115.000 de autovehicule VW Polo si Skoda Octavia pe an.

Deja din a doua jumatate a anului 2007 uzina VW de la Kaluga ar urma sa asambleze componente gata finisate de autoturisme Volkswagen si Skoda intr-un ritm initial de 20.000 de unitati pe an. Ulterior ar urma ca instalatiile uzinei sa fie extinse astfel ca incepand din 2009 uzina de al Kaluga sa desfasoare toate activitatile unei uzine de asamblare auto, inclusiv caroserie si vopsitorie.

La sfarsitul lunii aprilie 2006, consiliul de supraveghere de la Volkswagen si-a dat acordul pentru constructia unei prime uzine de asamblare in Rusia, obiectivul fixat fiind demararea productiei in anul 2007. La acea data grupul german a anuntat doar ca se concentreaza pe regiunea din apropierea Moscovei.

Volkswagen spera sa-si sporeasca vanzarile anuale in Rusia de la 30.000 de unitati in prezent la 150.000 de unitati la finele lui 2010.