Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata a planului de reorganizare a PSA Peugeot Citroen, pentru a vedea daca respecta reglementarile referitoare la acordarea ajutoarelor de stat, transmite Bloomberg.

Executivul UE vrea sa verifice daca planul va restabili viabilitatea financiara pe termen lung a producatorului auto francez fara continuarea sprijinului statului si daca ajutorul guvernamental va afecta concurenta, scrie Mediafax.

Planul prezentat de Franta include garantii de 7 miliarde de euro pentru emisiuni de obligatiuni, precum si granturi si avansuri rambursabile de 85,9 milioane de euro, potrivit CE.

Peugeot a raportat pierderi de 576 de milioane de euro pentru 2012, iar in primul trimestru veniturile grupului au coborat cu 6,5%, la 13 miliarde de euro, sub impactul declinului pietei europene pentru al saselea an consecutiv.

Comisia Europeana a aprobat in februarie, cu titlu temporar, garantii de stat de 1,2 miliarde de euro pentru Peugeot, ceea ce a permis diviziei financiare a grupului, Banque PSA Finance, sa vanda obligatiuni pe termen de trei ani.

Un purtator de cuvand al Peugeot a declarat ca grupul colaboreaza cu autoritatile europene.
Planul propus prevede reorganizarea industriala si administrativa a Peugeot si un proiect de cercetare si dezvoltare in domeniul tehnologiilor hibrid.

Justitia franceza a aprobat luna trecuta eliminarea a 11.200 de locuri de munca si inchiderea unei fabrici a Peugeot, masuri contestate de doua sindicate.

Peugeot intentioneaza reducerea cu 17% a fortei de munca din Franta in urmatorii doi ani, ca reactie la declinul vanzarilor de automobile pe piata Europeana.

Actiunile Peugeot sunt in declin cu 3,3%, dupa o scadere de pana la 4,6% in timpul tranzactiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Black Friday ar putea fi interzis in Franta