Premierul Victor Ponta a declarat ca in Romania exista sute de mii de amenzi rutiere neincasate, el acuzand faptul ca acest lucru se intampla pentru ca cei sanctionati nu patesc nimic daca nu platesc amenzile.
"Avem un sistem in care nu patesti nimic, te mai duci pe la instanta, nu se ridica permisul daca nu-ti platesti amenda... Cred ca avem sute de mii de amenzi neincasate", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat, raspunzand unei intrebari, ca se indoieste de faptul ca in Romania ar putea fi introdusa amendarea in functie de venit.

"Ma indoiesc ca se poate introduce cota diferetiata la amenzi in functie de veniturile persoanei. Pana la urma, un om e periculos ca merge cu 250 de kilometri pe ora si daca e somer, si daca e milionar, tot aia e. Problema e ca, daca e milionar, plateste rapid amenda si merge din nou. Somerul nu o plateste deloc", a spus Ponta.

El a aratat ca, in opinia sa, celui care merge pe autostrada cu 250 de kilometri pe ora ar trebui sa i se confiste masina.

"Nu cred acum ca trebuie sa confiscam toate masinile. Dar daca mergi cu 250 de kilometri la ora pe autostrada, da, eu cred ca ar trebui sa-ti confisc masina ca altfel ce fac, iti dau amenda de cateva sute de lei si cel care are o masina de sute de mii de Euro nu-l intereseaza, merge din nou. Mai da si in instanta si mai se plimba inca un an de zile", a mai spus Ponta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri