Scolile de soferi unde gradul de promovabilitate a cursantilor nu trece de 40% in primul an de la reautorizare si de 50% in cel de-al doilea vor ramane fara licenta, a anuntat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.
Prevederile sunt incluse intr-un ordin al ministrului Transporturilor, intrat in vigoare, prin care se reglementeaza functionarea scolilor de soferi din Romania, scrie Mediafax.

"Scolile de soferi va trebui sa isi asume pregatirea integrala a unui cursant, atat cea teoretica, cat si cea practica. (...) Pana acum existau situatii in care cursantii primeau lectii de conducere auto, practica de la instructori autorizati, dar nu exista responsabilitatea nimanui, in conditiile in care cursantul era bine pregatit sau nu la finalizarea acestor scoli", a afirmat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

Prin acest ordin, se urmareste o evaluare interna reala si corecta inainte de eliberarea documentelor necesare inscrierii la examen, a adaugat el.

Un alt element de noutate prevede ca autoturismele scolilor de soferi sa fie dotate cu camere de luat vederi in cazul examenelor pentru obtinerea permisului.

Ministrul a spus ca acest ordin a creat si nemultumiri, ca au existat proteste din partea unor instructori, dar ca ministerul nu isi doreste restrangerea activitatii acestora.

Dotarea scolilor auto cu camere de filmat este obligatorie in termen de sase luni de la aparitia ordinului in Monitorul Oficial, potrivit sursei citate.

Potrivit unor reprezentanti ai scolilor de soferi, gradul de promovabilitate pentru obtinerea permisului auto este in prezent de aproximativ 25% la prima incercare. Jumatate dintre candidati nu trec de examenul teoretic, iar dintre cei care ajung la proba practica doar 50% obtin permisul auto.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri