BMW si Pininfarina au colaborat pentru prima data si au realizat conceptul Gran Lusso Coupe, pe care l-au prezentat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013.
In urma colaborarii cele doua echipe de design au creat o noua imagine, care poarta semnatura distinctiva Pininfarina.

In 2012 BMW a deschis colaborarea cu marile case de design italiene, prin concept car-ul BMW Zagato Coupe, prezentat tot la Villa D’Este.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé adauga o noua dimensiune la exclusivitatea BMW. Suprafetele largi si contururile lungi sunt elementele definitorii ale unei caroserii elegante. Proportiile specifice BMW - ampatament lung, capota lunga a motorului si habitaclu dispus spre spate – sunt elementele care contribuie la o imagine dinamica.

Cu o prezenta impunatoare, care pune accentul pe roti, partea frontala a BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé radiaza o prezenta deosebita si dinamica. Grila radiatorului specifica si farurile orientate spre drum, cu aspectul lor circular dublu realizeaza din primul moment legatura cu gama BMW. In acelasi timp, elementele Pininfarina distinctive au fost interpretate cu rafinamentul italian pentru ca partea frontala sa imprumute o ambianta speciala.


Grila BMW a radiatorului formeaza elementul principal al designului partii frontale, iar toate suprafetele si liniile isi au originile in aceasta. In mod simbolic, indica spre motorul aflat in centrul masinii, dimensiunea sa reflectand puterea propulsorului V12 ascuns in spatele ei.

Unghiul inclinat al grilei radiatorului evoca imaginea clasica de rechin specifica modelelor clasice BMW si imprumutand partii frontale un aspect si mai dinamic, in special cand automobilul este vazut din lateral.

Jantele de 21 de toli, concepute special, amplifica perfect declaratia de sportivitate si eleganta pe care o face BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé. Cinci randuri de cate trei spite - gratioase si deopotriva sculptate puternic - prezinta o profunzime vizuala deosebita prin aplicarea de nuante aluminiu mat-lucios, negru si crom inchis.

Profilul lateral extins conduce spre partea din spate, supla si eleganta. Elementele orizontale dau impresia ca intregul spate este foarte lat si plat.

Interiorul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé preia fuziunea intre eleganta moderna si liniile dinamice prezenta la exterior.

Coupé-ul de lux, cu patru locuri, prezinta o ambianta exclusivista in care primeste conducatorul si pasagerii.

Conceptul exclusivist al culorilor si materialelor este una dintre particularitatile BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé si reflecta elocvent caracterul sau unic. Cea mai fina piele si lemnul kauri - cu o vechime de peste 48.000 de ani - ofera o aura speciala habitaclului BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri